Світ

США не дозволяють бити ракетами ATACMS по Курській області – ЗМІ

США не дозволяють бити ракетами ATACMS по Курській області - ЗМІ

Фото: wikipedia.org

США не дали дозвіл використовувати ATACMS в Курській області

США дотримується такої позиції не через острах ризику ескалації, а через недостатні запаси ATACMS для постачання в Україну.

США не дозволяють Україні використовувати надані американські далекобійні ракети ATACMS для атак по Курській області РФ. Про це повідомляє CNN із посиланням на посадовців адміністрації США

Чиновники зауважили, що США дотримується такої позиції не через острах ризику ескалації, а через недостатні запаси ATACMS для постачання в Україну. Тому Вашингтон вважає, що їх краще використовувати для продовження атак по тимчасово окупованому Криму.

Також деякі посадовці висловили занепокоєння, що Україна відправила частину своїх досвідчених військ до Курської області.

“З військового погляду, це вражає, але Україна залучає до операції досить досвідчені війська і не може дозволити собі втратити їх. Відволікання їх від лінії фронту дає Росії можливість скористатися перевагою і прорватися”, – зазначив співрозмовник видання.

Як повідомляли ЗМІ, Україна звернулася до США з проханням щодо отримання дозволу на використання балістичних ракет ATACMS для ударів по військових аеродромах на теренах Росії.

Нагадаємо, Канада дозволила Україні використовувати надану зброю на території РФ.

Раніше Німеччина дозволила ЗСУ використовувати зброю “на свій розсуд”. У Міноборони ФРН заяавили, що передане озброєння українській стороні стає власністю України та може бути використана нею так, як Київ вважає за потрібне та правильне.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − eleven =

Back to top button