Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️ «Провокації під чужим прапором» та «перемоги кадирівців»: нова…

#ЦПД_пояснює
 
⚡️ «Провокації під чужим прапором» та «перемоги кадирівців»: нова хвиля фейків ru-пропаганди про події в курській області

 
Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції, які поширюються ворожою пропагандою навколо подій у курській області. 
 
ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій навколо таких тем:
 
 
▫️ «Українські нацисти». Протягом дня росіяни продовжували поширювати фейки на підкріплення пропагандистського наративу про «нацистську Україну». Зокрема, тиражувалося фото з перстнем зі свастикою на руці буцімто українського солдата. Також з’явилося відео чергового «звірства» ЗСУ – на кадрах нібито двоє українських військових зривають прапори з могили «вагнерівця». 
 
▫️ «Західні журналісти брешуть». Репортажі західних журналістів із курської області, в яких розповідається про гуманне ставлення українських військових до цивільного населення, стали для роспропагандистів непростим викликом. росіяни, які вже й забули про існування вільної журналістики, незграбно намагалися все заперечувати та говорити, ніби іноземні репортери працюють під тиском спецслужб.  
 
▫️ «Українці у російській військовій формі». ru-пропагандисти заявляють, начебто українські військові заходять у населені пункти курської області в російській формі та планують провокації «під чужим прапором». Насправді таким чином ворог намагається створити алібі своїм військовим задля звинувачення України в їхніх злочинах проти цивільного населення. 
 
▫️ «Участь іноземців в операції». Продовжується поширення бездоказових заяв про «іноземних найманців» на боці ЗСУ в курській області. А про нібито участь «натовців і західних спецслужб» у плануванні операції заявив помічник президента рф микола патрушев. 
 
▫️ «Ілюзія контролю». Великі державні медіа рф активно піарять заяви командира кадирівського спецназу «ахмат» про нібито знищену техніку українців і зупинення наступу. Однак його перемоги на фотошоп-фронтах підняли на сміх навіть Z-воєнкори.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button