Україна

Верещук зробила пояснення щодо гумкоридору для росіян


Верещук зробила пояснення щодо гумкоридору для росіян

За необхідності Україні готова використовувати вже діючий гуманітарний коридор Колотилівка-Покровка, яким люди з окупації повертались на підконтрольні Києву території.

Україна не стане проводити евакуацію громадян РФ з території Курської області Росії, а забезпечить їм гуманітарний коридор відповідно до міжнародного права. Про це у четвер, 15 серпня, в ефірі Суспільного мовлення заявила віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Україна неухильно дотримується міжнародного гуманітарного права. А правила кажуть, що якщо в зоні бойових дій є загроза для цивільного населення, то йому має бути надано гуманітарний коридор”, – сказала Верещук.

Вона підкреслила, що “поділяє емоції українців щодо цієї ситуації, але як людина, що представляє Україну на міжнародній арені, зобов’язана оголосили про такий коридор”.

“Чи скористаються вони ним, чи ні – їхня справа. Але станом на зараз Росія, яка мала б подбати про своїх громадян, не звернулась до нас про відкриття такого коридору, тобто фактично кинули їх напризволяще”, – зазначила Ірина Верещук.

Чиновниця наголосила, що жодної евакуації з Курської області немає, лише з Сумської.

“Ніхто нікого не буде вивозити, тим паче примусово. Вони лише мають покинути зону бойових дій, ми не будемо прилаштовувати їх в Україні, а тим паче не будемо віддавати в школи їх дітей”, – додала посадовиця.

На питання, чи звертався хтось на гарячу лінію, вона відповіла, що дзвінки переважно надходять від людей із родичами на території РФ.

Як ми вже писали, Україна планує відкрити гуманітарні коридори для евакуації жителів Курщини на тлі бойових дій у регіоні

Росіяни оголосили евакуацію села на Курщині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × five =

Back to top button