Події

Державі повернуто майновий комплекс, розташований на місці родинного маєтку М….

Державі повернуто майновий комплекс, розташований на місці родинного маєтку М.О. Максимовича біля пам’ятки «Дуб Т.Г. Шевченка»

????У березні 2024 року за позовом Смілянської окружної прокуратури витребувано на користь держави комплекс будівель колишнього санаторію площею 2,6 тис кв м вартістю понад 300 млн грн на заповідних територіях Канівщини у с. Прохорівка.

????Державний комплекс у 2020 році було відчужено титульним власником ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» жителю Київщини.

????Наразі право державної власності відновлено шляхом офіційного внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запису про припинення права власності громадянина та реєстрації права власності за державою в особі Фонду держмайна України.

????Комплекс санаторію розміщується на мальовничій земельній ділянці площею 43 га в межах парку-пам’ятки садового-паркового мистецтва місцевого значення «Михайлова гора» та де знаходяться ще дві ботанічні пам’ятки «Дуб Т.Г. Шевченка» та «Сосна М.В. Гоголя», які також є об’єктами природно-заповідного фонду місцевого значення.

Санаторій збудували на місці родинного маєтку М.О. Максимовича – видатного українського науковця, першого ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − 9 =

Back to top button