Україна

Підсумки 14.08: Удар по летовищах і просування ЗСУСюжет


Підсумки 14.08: Удар по летовищах і просування ЗСУ

Україна здійснила наймасштабнішу атаку на військові аеродроми РФ; ЗСУ ще далі просунулися на Курщині. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Україна здійснила наймасштабнішу атаку на військові аеродроми РФ

Далекобійні дрони здійснили найбільшу атаку на російські військові аеродроми за всю війну. 
Вибухи чули на летовищах Воронєж, Курськ, Саваслєйка та Борісоглєбськ. Місцеві ресурси писали про 10 вибухів тільки на Саваслєйці, звідки регулярно злітають МіГи, які тероризують всю Україну повітряними тривогами. Також повідомлялось про удар по військовому аеродрому Балтимор, що у Воронежі. Там виникла пожежа. У Генштабі ЗСУ заявили, що основними об’єктами стали склади паливно-мастильних матеріалів та засобів ураження. Росіяни заявили, що протягом минулої ночі нібито знищили чотири тактичні ракети і 117 БпЛА. 
 
ЗСУ ще далі просунулися на Курщині – Сирський
 
В Курській області РФ тільки за першу половину дня у середу було взято в полон понад 100 військовослужбовців РФ. Про це головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вдень доповів президенту Володимиру Зеленському. Просування станом на середину дня становило від 1 до 2 кілометрів. Було завершено пошук та знищення противника в населеному пункті Суджа. За даними аналітичного проєкту DeepState під контроль ЗСУ перейшло село Заолешенка. Тим часом російські війська почали рити окопи в районі Льгова за 50 км від кордону, і Курська, що лежить ще далі. 
 
Після заходу ЗСУ до Курської області російська залізниця зіткнулася з транспортним колапсом у регіонах, що межують з Україною та Білоруссю. Станції переповнені кинутими поїздами, усі ресурси надані для перекидання військ. Стягування збройних сил здійснюється фактично з усіх і навіть досить віддалених чи ускладнених логістикою регіонів.

Голова АМКУ Кириленко отримав підозру НАБУ – ЦПК

НАБУ і САП повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та декларуванні недостовірної інформації очільнику Антимонопольного комітету Павлу Кириленку, інформує Центр протидії корупції. Зауважується, що з 2020 по 2023 роках Кириленко став власником 21 об’єкту нерухомості та люксового авто, записавши все на родичів своєї дружини.

Німеччина видала ордер на арешт українця за підрив Північного потоку – ЗМІ

Генеральний прокурор Німеччини через два роки після вибухів на газопроводі Північний потік у Балтійському морі видав перший ордер на арешт головного підозрюваного – українця Володимира С., що донедавна проживав у Польщі. За інформацією ЗМІ, українець покинув польську територію, оскільки, ймовірно, був попереджений про арешт. Слідство також підозрює ще двох громадян України – чоловіка та жінку, що нібито теж брали участь у підриві. Імовірно, вони як водолази встановлювали вибухові заряди на трубопроводах. В уряді Німеччини заявили, що розслідування диверсії на газогоні Північний потік є найвищим пріоритетом для Німеччини, але його результати не завдадуть шкоди відносинам з Україною. 

Сили оборони знищили російський Су-34 на Курщині

Силами і засобами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України вночі було збито російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Літак було знищено під час виконання бойового завдання на території Курської області (Росія).

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 2 =

Back to top button