Україна

Клименко пояснив необхідність створення буферної зони на Курщині


Клименко пояснив необхідність створення буферної зони на Курщині

Нині, У зв’язку з постійним російським терором, першочерговій евакуації підлягає населення зі 183 населених пунктів 15 територіальних громад Сумщини.

Упродовж лише цього літа росіяни нанесли понад дві тисячі ударів по території Сумщини. Застосовували ракети, артилерію, КАБи, ударні дрони, міномети. Про це повідомив глава МВС Ігор Клименко у середу, 14 серпня.

У зв’язку з постійним терором, першочерговій евакуації підлягає населення зі 183 населених пунктів 15 територіальних громад Сумщини.

Станом на сьогодні, вже евакуйовано понад 20 тисяч осіб, з яких майже 2,5 тисячі дітей. 

“Створення буферної зони на території Курської області – крок, який покликаний захистити наші прикордонні громади від щоденних ворожих обстрілів”, – пояснив міністр.

Клименко пояснив, що мешканці населених пунктів у зоні проведення оборонної операції були покинуті РФ без найнеобхіднішого.

“Зараз військові надають МВС інформацію щодо потреб у забезпеченні місцевих питною водою, продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни, щоб у координації з іншими відповідними органами ми змогли якнайшвидше організувати гумдопомогу”, – додав він.

Додамо, що Україна планує відкрити гуманітарні коридори для евакуації жителів Курщини на тлі бойових дій у регіоні.

Нагадаємо, російські війська почали рити окопи на території в районі Льгова за 50 км від кордону, і Курська, що лежить ще далі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button