Спорт

Баскетбольний Прометей припиняє своє існування

Баскетбольний Прометей припиняє своє існування

Фото: БК Прометей
Баскетболісти Прометея з трофеєм

Керівництво української команди повідомило про закриття амбітного спортивного проєкту.

Закінчилась історія баскетбольного клубу Прометей. Разом з основним складом, прининила своє існування і юнацька академія команди. Про це повідомив виконавчий директор Прометея Дмитро Палійчук.

Функціонер опублікував пост у Facebook, у якому повідомив інформацію про закриття амбітного спортивного проєкту.

“Шановні друзі, вболівальники, наші віддані фани. Так, насправді баскетбольний клуб Прометей, академія Прометей припиняють своє існування. Через тиск правоохоронних органів наша команда, як і всі інші команди СК Прометей, втратила підтримку партнерів, які не готові нести репутаційні втрати через участь у нашому проєкті.

За п’ять років роботи в клубі, три останні з яких я провів на посаді виконавчого директора, БК Прометей став моєю домівкою, а люди, з якими ми працювали, сім’єю. Ми пережили багато разом, злети, падіння, сімейні свята, поповнення і втрати, але ніколи не було зневіри. Я спілкувався сьогодні з багатьма своїми підлеглими, тренерами, гравцями і сама зневіра звучала у ваших голосах. Бо адекватного пояснення тому, що сталося, немає.

Академія Прометей – майбутнє українського баскетболу. Навіть не уявляєте, скільки ми отримали подяки від батьків, діти яких марили баскетболом і, незважаючи на війну, могли тренуватися. Так, цієї весни ми попрощалися з командою Прометей Латвія, бо утримувати клуб за кордоном третій рік війни виявилося непідйомним викликом.

Було важко знайти фінансування на прийдешній сезон в Україні. Це була титанічна праця нашого засновника Володимира Дубінського, і ми були щасливі, коли почули: “Готуйтеся, Прометей у грі”. Це було крихке диво. Думаю, кожен розуміє, що знайти гроші на спорт важко у звичайний час, знайти бюджети в країні, що воює, – диво. Але за Володимиром Михайловичем завжди йшли в спортивні проєкти, тому що це довіра, підтверджена кількістю спортивних перемог.

Кожен, хто хоч раз співпрацював із Прометеєм, знає, яка це злагоджена структурна робота і фінансова відкритість. Хто б не приїжджав до нас, хто б не співпрацював, завжди з повагою підкреслювали високий рівень і професійний підхід організації. Повірте, мало хто робить подібні проєкти в Європі, ніхто в Україні.

В один день всіх нас, наші сім’ї, позбавили улюбленої роботи, зруйнували справу життя, через ні чим не обґрунтовані, безглузді звинувачення. Зараз нам залишилася тільки надія, надія, що в цій державі є люди, здатні зупинити це свавілля”, – написав функціонер.

Нагадаємо, раніше в ДТП загинув колишній гравець Будівельника.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 1 =

Back to top button