Україна

Підсумки 13.08: Ліміт переказів і мета наступуСюжет


Підсумки 13.08: Ліміт переказів і мета наступу

НБУ обмежить перекази за картками; В МЗС України пояснили мету наступу у Курської області. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

НБУ обмежить перекази за картками: названо терміни

В Україні до кінця тижня запровадять обмеження на перекази з картки на картку для фізосіб у рамках боротьби з тіньовими схемами. Про це заявив голова Національного банку України Андрій Пишний. За його словами, повʼязана така потреба з боротьбою з тіньовими фінансовими операціями, відомими як дропи, коли шахраї купують у пересічних громадян персональні дані та відкривають банківські карти. За словами Пишного, були проведені кілька зустрічей з волонтерами, після яких градус обговорення знизився.

В МЗС України пояснили мету наступу у Курської області

Метою операції Сил оборони України в Курській області РФ є не захоплення чужих територій, а збереження життя наших людей і захист території України від російських ударів, заявив речник МЗС України Георгій Тихий. “Я хочу підкреслити, що, на відміну від Росії, Україні чуже не потрібне. Україна не зацікавлена в тому, щоб забрати територію Курської області, але ми хочемо захистити життя своїх людей”, – зазначив Тихий.

ЗСУ на Курщині контролюють 74 населені пункти і сповільнюють наступ

Збройні сили України перебувають за 40 кілометрів від Курська. Про це йдеться у зведенні міноборони РФ. Там також розповіли про нібито завданих по ВСУ ударах, та про припинення спроб прориву мобільних груп противника. На тлі цих заяв підрозділ Чорний Лебідь 225 ОШБ опублікував в соцмережах відео з нового населеного пункту на Курщині – Любимівки (45 кілометрів від Курська).

Тим часом президент Володимир Зеленський заявив, що під контролем України в Курській області РФ перебувають 74 населені пункти. Там проводять перевірки та стабілізаційні заходи. Триває розробка гуманітарних рішень для цих територій.

ЗМІ повідомляють, що наступ ЗСУ на Курщині сповільнюється. Він ускладнюється опором в напрямку обласного центру. На деяких рубежах Сили оборони будуть окопуватися. Також підтверджено взяття під контроль міста Суджа. Проте промисловий район цього населеного пункту ще не перевірили.

На Хмельниччині перекинувся автобус з дітьми: є загиблі

У Хмельницькій області сталося перекидання автобуса, в якому перебували 19 дітей і четверо дорослих. Унаслідок аварії загинули 12-річна дівчинка та один дорослий. За попередніми даними, водій не впорався з керуванням і допустив перекидання транспортного засобу. 

РФ вдарила по Сумах: є поранений, один район без світла і газу

Війська РФ у вівторок, 13 серпня, завдали ракетно-авіаційного удару по об’єктах інфраструктури у Сумах. Внаслідок удару в одному з районів міста зникло газо- та електропостачання. Одна людина отримала поранення. 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − three =

Back to top button