Світ

Росія скопіювала українську турель Шабля – ЗМІ

Росія скопіювала українську турель Шабля - ЗМІ

Фото: t.me/RussianArms

Інформації про те, чи вдалося Росії налагодити їхнє серійне виробництво, поки що немає

Росіяни назвали свою розробку Чапай та недавно представили на оборонному форумі Армія-2024 у Москві.

Росія представила дистанційну керовану кулеметну турель під назвою Чапай, що нагадує створену в Україні турель Шабля. Про це повідомляє спецалізоване видання Defence Express.

Росіяни вперше представили розробку на власному оборонному форумі Армія-2024 у Москві. Розробка презентована інвестиційним фондом Эра, який фінансує російських розробників озброєння.

У своїй розробці росіяни повністю повторили як саму концепцію, так і реалізацію створеної в Україні зброї Шабля, що з вересня 2023 року була допущена до використання на фронті Збройними силами України.

Російська версія турелі має дистанційне керування по дротах та використовує оптико-прицільний модуль. Зброя адаптована під різні кулемети – 7,62 ПКМ або 12,7-мм НСВ Утес та Корд.

Нині мовиться тільки про виставковий зразок Чапаю. Поки що нема інформації про те, чи вдалося Росії налагодити їхнє серійне виробництво.

Як відомо, 2 квітня безпілотники атакували завод з виробництва “шахедів” у Татарстані, який знаходиться за тисячу кілометрів від України. Деякі ЗМІ пишуть, що це операція ГУР Міноборони України.

У Росії заявили про постраждалих іноземців на заводі у Татарстані

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + 8 =

Back to top button