Україна

У МЗС прокоментували рішення Малі та Нігеру розірвати дипвідносини


У МЗС прокоментували рішення Малі та Нігеру розірвати дипвідносини

Ці рішення ніяк не вплинули на переговори з Малаві, Замбією та Маврикієм. Ці країни відвідав нещодавно міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у межах свого четвертого африканського турне.

Рішення Малі та Нігеру стосовно припинення дипломатичних відносин з Україною не матимуть суттєвого впливу на розвиток відносин із країнами Африки. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий на брифінгу у вівторок, 13 серпня.

“Це окремий блок країн, який вчинив так, як він вирішив вчинити. Однак, попри це, Україна активно втілює Африканську стратегію”, – пояснив Тихий.

Речник акцентував, що рішення ніяк не вплинули на переговори з Малаві, Замбією та Маврикієм. Ці країни відвідав нещодавно міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у межах свого четвертого африканського турне.

“Ми всі прекрасно розуміємо, що ці країни, їх зв’язки з Росією, наскільки ці країни залежать від Росії. Звісно, ми розуміємо, що ці рішення ухвалювали не тільки ці країни”, – наголосив речник МЗС.

Раніше стало відомо, що Малі та Нігер заявили про розрив дипломатичних відносин, звинувативши Україну нібито в підтримці повстанців-туарегів, які розгромили колону малійських військових і російських найманців ПВК “Вагнера” наприкінці липня.

Нагадаємо, перехідний уряд Малі розриває дипломатичні відносини з Україною.

МЗС відреагувало на розрив урядом Малі дипломатичних відносин

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 4 =

Back to top button