Україна

У МЗС України відповіли на погрози Білорусі


У МЗС України відповіли на погрози Білорусі

Київ закликав Мінськ не нагнітати антиукраїнські настрої та не “створювати враження” загроз з боку України.


Міністерство закордонних справ України відреагувало на погрози Білорусі щодо закриття українського посольства. У МЗС закликали Мінськ утриматися від розпалювання антиукраїнських настроїв. Про це заявив речник відомства Георгій Тихий на брифінгу 13 серпня, передає Liga.net.
 
“Ми бачили ці заяви, ретельно їх вивчили, аналізуємо їх. Не бачимо особливої доцільності, якщо чесно, реагувати на них, тому що білоруська сторона відома багатьма заявами, на які не варто реагувати”, – сказав Тихий.
 
За його словами, навіть інтенсивні спроби Білорусі створити “уявні загрози з боку України” не роблять ці загрози реальними. Речник МЗС заявив, що Київ закликає Мінськ не нагнітати ці антиукраїнські настрої й не створювати цього враження якихось уявних загроз, яких немає.
 
Водночас Тихий заявив, що Україна продовжуватиме стежити за діями та заявами Білорусі й відповідним чином на них реагуватиме.
 
Нагадаємо, 10 серпня у МЗС Білорусі викликали тимчасово повірену у справах України Ольгу Тимуш й заявили їй, що країна може розглянути доцільність подальшої присутності у Мінську диппредставництва України.
 
Це сталося після того, як самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про виявлення у повітряному просторі країни 9 серпня “повітряних об’єктів, які прямували з території України”.
 
У повітряному просторі Білорусі не було українських дронів – Гаюн

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 − 1 =

Back to top button