Події

❗️ Детективи БЕБ повідомили чотирьом службовим особам Дніпровської міської ра…

❗️ Детективи БЕБ повідомили чотирьом службовим особам Дніпровської міської ради про підозру у розтраті бюджетних коштів, що були виділені на фінансування Програми щодо сприяння територіальній обороні міста Дніпра на 2022-2026 роки.

????️‍♂️ Встановлено, що директор одного із Департаментів міськради зорганізував стійке об’єднання для вчинення злочинів, організовану групу, до складу якої увійшли його підлеглі начальники управлінь та заступниця одного з відділів.

➡️ Учасники організованої групи під час виконання затвердженої програми по територіальній обороні здійснювали закупівлю військового обладнання та інших товарно-матеріальних цінностей (монокуляри нічного бачення, тепловізори, електричні побутові прилади, вироби з текстилю, меблі, генератори, механізоване обладнання тощо) за завідомо умисно завищеними цінами. Сума наразі встановлених збитків бюджету складає понад 10 млн грн. Вона підтверджена судовими товарознавчими та економічними експертизами.

➡️ Так один із тендерів на закупівлю приладів нічного бачення та тепловізорів вартістю 20 млн грн був оголошений без відповідного аналізу ринку. Переможцем було обрано єдину компанію, що брала участь у тендері, з якою було укладено відповідний договір. Проаналізувавши цей тендер, детективи БЕБ встановили, що постачальник закупив прилади нічного бачення та тепловізори в іншої компанії з націнкою понад 5,3 млн грн. Тобто ціну завищили орієнтовно на 25%.

➡️ Наразі детективи БЕБ повідомили про підозру чотирьом службовим особам Дніпровської міської ради у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2, ч. 3, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

➡️ Судом організатору та виконавцю обрано запобіжний захід у виді застави розміром 2 млн грн, пособникам – домашній арешт у нічний час.

Досудове розслідування триває.

???????? FB | Х | INSTA | YOUTUBE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − two =

Back to top button