Україна

В МАГАТЕ зробили заяву щодо пожежі на ЗАЕС


В МАГАТЕ зробили заяву щодо пожежі на ЗАЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підтвердило пожежу на станції після серії “численних вибухів”.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що оглянуло пошкоджену градирню на Запорізькій АЕС, але не змогло одразу визначити причину пожежі, що сталася там 11 серпня. Про це у понеділок, 12 серпня, повідомляє Reuters.

“Експерти агенції не виявили жодних безпосередніх ознак залишків безпілотника та дійшли висновків, що малоймовірно, що першоджерело пожежі почалося біля градирні”, – сказано у заяві. 

У МАГАТЕ заяуважили, що не змогли зробити остаточних висновків про причину пожежі на основі отриманих даних і спостережень.

Фахівці агенції наголосили, що пошкодження станції, ймовірно, зосереджені у внутрішній частині вежі на рівні розподілу водяних форсунок, на висоті приблизно 10 метрів.

“Команда підтвердила, що не було ніяких значних ознак уламків, попелу або сажі, розташованих біля основи градирні”, – додали у МАГАТЕ.

Як відомо, в МАГАТЕ підтвердили сильний дим і вибухи на території окупованої росіянами Запорізької АЕС у неділю, 11 серпня. Голова Нікопольської ОВА заявив, що це може бути провокація росіян.

Згодом президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної електростанції і закликав МАГАТЕ відреагувати.

Міненерго: На території ЗАЕС не зафіксовано радіоактивних викидів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 1 =

Back to top button