Україна

В ексголовного екоінспектора виявили понад 19 млн необґрунтованих активів


В ексголовного екоінспектора виявили понад 19 млн необґрунтованих активів

Враховуючи всі видатки та законні доходи службовця та членів його родини, НАЗК встановило, що вони не мали фінансової можливості придбати всі активи шляхом законних доходів.

Державне бюро розслідувань виявило у начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу необґрунтовані активи на понад 19 млн гривень та ініціювало моніторинг способу життя посадовця.За результатами моніторингу посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 1 ст. 368-5 ККУ. Про це інформує пресслужба НАЗК у понеділок, 12 серпня.

За результатами перевірки НАЗК підтвердило наявність у посадовця необґрунтованих активів.

Зауважується, що протягом 2020-2023 років посадовець, члени його сім’ї та пов’язані з ним фізичні особи набули необґрунтованих активів на 19,3 млн грн. 

Мова про:

  • автомобіль Mercedes-Benz G63 AMG 2023 року випуску вартістю 9,4 млн грн;
  • автомобіль Volkswagen Touareg 2021 р.в. вартістю 2,7 млн грн;
  • чотири квартири в Івано-Франківську загальною вартістю 4,3 млн грн;
  • нежитлове приміщення в Івано-Франківську вартістю 3 млн грн;

Так, дружина службовця стала власницею двох коштовних транспортних засобів, не маючи на це достатньо коштів із законних джерел.

Окрім цього, вона набула у власність нежитлове приміщення загальною площею понад 208 кв м в Івано-Франківську за нібито 596 тис. грн, які згодом подарувала дочці. Реальна вартість нерухомості складає близько 3 млн грн.

Тоді як службовець придбав трикімнатну квартиру загальною площею понад 82 кв. м. Середня вартість такого помешкання складає близько мільйона гривень.

Також він набув у власність двокімнатну квартиру загальною площею 75,8 кв. м, яку згодом подарував дочці. Службовець намагався довести, що квартира була придбана дочкою. Проте НАЗК зібрало докази, які свідчать, що саме він придбав зазначений актив, реальна ринкова вартість якого складає понад 850 тис. грн.

Щодо однокімнатної квартири площею 48 кв. м вартістю 486 тис. грн, то її службовцю “подарувала” на знак вдячності третя особа. НАЗК з’ясувало, що житло було придбане за дорученням самого службовця, а його вартість перевищує 1,2 млн грн.

Ця ж особа згодом придбала ще одну – трикімнатну квартиру, не будучи на це фінансово спроможною. Під час моніторингу встановлено, що житло, реальна ринкова вартість якого становить понад 1,5 млн грн, набув саме ексначальник Державної екологічної інспекції Карпатського округу.

Враховуючи всі видатки та законні доходи службовця та членів його родини, НАЗК встановило, що вони не мали фінансової можливості придбати всі вищезазначені активи шляхом законних доходів.

Раніше ми писали, що виявлено недостовірні відомості про криптовалюту у деклараціях трьох посадовців.

Нагадаємо, у заступника начальника управління Головного управління Державної податкової служби у Києві виявили ознаки незаконного збагачення на понад 20 млн гривень та декларування недостовірних відомостей на понад 5 млн гривень.

Також правоохоронці відкрили провадження щодо мера Очакова Сергія Бичкова, у якого НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 13 =

Back to top button