Світ

У Японії через тайфун скасовані десятки авіарейсів

У Японії через тайфун скасовані десятки авіарейсів

Фото: flickr.com

У Японії скасовані десятки авіарейсів

З наближенням тайфуну кількість скасованих рейсів може зрости. Також в префектурі зупинене місцеве залізничне сполучення.

Через потужний тайфун Марія в японській префектурі Івате у північно-східній частині острова Хонсю 12 серпня скасовано майже 90 авіарейсів, призупинено роботу місцевих залізниць і оголошено про часткове закриття кількох автомагістралей. Про це повідомляє NHK.

Зазначається, що з наближенням тайфуну кількість скасованих рейсів може зрости.

Місцеве залізничне сполучення в префектурі зупинене, а національні швидкісні залізниці ще працюють у звичному режимі, однак компанії-оператори не виключають затримок і скасування потягів, якщо погодні умови в Івате різко погіршаться.

Очікується, що тайфун принесе рекордну кількість опадів та може спричинити зсуви ґрунту, розливи річок і підтоплення в низинних районах, а також сильний вітер і високі хвилі на морі. Як пише Kyodo, удеяких районах префектури Івате впродовж доби прогнозується випадання до 250 міліметрів опадів та ще близько 150 мм до ранку середи.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах третій день поспіль скасовані понад півтори тисячі авіарейсів, оскільки авіакомпанії намагаються відновити роботу після глобального технічного збою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten + 8 =

Back to top button