Світ

США перекидають на Близький Схід підводний човен і авіаносець

США перекидають на Близький Схід підводний човен і авіаносець

Фото: wikipedia

Підводний човен USS Georgia

Невдовзі поблизу Ізраїля знаходитимуться два авіаносця, а також підводний човен з ракетами.

США направляють на Близький Схід атомний підводний човен USS Georgia, а також прискорюють перекидання авіаносця Abraham Lincoln. Відповідні розпорядження видав міністр оборони США Ллойд Остін, йдеться на сайті Пентагону.

Зазначається, що Остін провів телефонну розмову з главою Міністерства оборони Ізраїлю Йоавом Галлантом. Під час бесіди він підтвердив відданість США всім можливим крокам для захисту Ізраїлю, а також наголосив на посиленні військової присутності США на Близькому Сході на тлі ескалації напруженості в регіоні.

Підтверджую прихильність, Остін наказав авіаносній ударній групі USS ABRAHAM LINCOLN, яка оснащена винищувачами F-35, прискорити свій перехід у зону відповідальності Центрального командування. При цьому авіаносець Theodore Roosevelt вже знаходиться в регіоні.

Крім того, глава Пентагону віддав розпорядження направити в район Центрального командування підводний човен із керованими ракетами USS Georgia.

Також у ході телефонної розмови Остін та Галлант обговорили операції Ізраїлю в Газі та зусилля щодо укладання угоди про припинення вогню та звільнення заручників.

Крім цього, темою розмови стали зусилля зі стримування агресії з боку Ірану, ліванської Хезболли та інших пов’язаних з Іраном угруповань по всьому регіону.

Раніше повідомлялося, що США розгортають додаткові військові сили на Близькому Сході для деескалації напруженості в регіоні.

Новий глава ХАМАС передав Ізраїлю, що хоче перемир’я – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − five =

Back to top button