Події

Прокурори на захисті державних інтересів: Розірвано договір з підсанкційним б…

Прокурори на захисті державних інтересів: Розірвано договір з підсанкційним білоруським підприємством на постачання тролейбусів на 167 млн грн

????Коментують: начальник відділу Миколаївської обласної прокуратури Людмила Жмура та заступник начальника КП Миколаївської міськради «Миколаївелектротранс» Микола Копійка

⚖️Суд закрив провадження у справі за позовом керівника Окружної прокуратури міста Миколаєва в інтересах держави в особі Миколаївської міськради та КП «Миколаївелектротранс» до ТОВ «БКМ-Україна» та ВАТ «Керуюча компанія холдингу Белкомунмаш» про розірвання договору на постачання 20 тролейбусів вартістю майже 167 млн грн, у зв’язку з добровільним розірванням угоди сторонами.

????Договір мав бути розірваний через те, що тролейбуси, які підлягали поставці, виготовлялись зі складових частин виробництва «Белкомунмаш», що знаходиться у республіці білорусь, до якого застосовано санкції. Зважаючи на припинення торгівельних відносин з республікою білорусь, що підтримує країну-агресора, умови договору не виконувались із 2022 року.

????Натомість, комунальне підприємство під гарантію Миколаївської міськради постійно сплачувало кредит ЄБРР за користування коштами, отриманими для фінансування спірного правочину.

????Розірвання договору та повернення ТОВ «БКМ-Україна» отриманого авансу дало можливість комунальному підприємству укласти новий правочин про придбання 31 нового тролейбусу українського виробництва, які відповідають міжнародним стандартам якості.

????При цьому українські тролейбуси мають запас автономного ходу 20 км, що є особливо актуальним в умовах напруженої ситуації з електропостачанням в обласному центрі.

Слід зазначити, що за понад 2 роки війни 38 одиниць комунального автопарку обласного центру зруйновані чи пошкоджені обстрілами з боку рф. Через військову агресію значною частиною населення Миколаєва є люди похилого віку, які через різні обставини не покинули рідного міста та продовжують активно користуватися комунальним транспортом у повсякденному житті, а також переселенці з сусідніх регіонів.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 + 10 =

Back to top button