Україна

Кількість боєзіткнень на фронті зросла до 72


Кількість боєзіткнень на фронті зросла до 72

Найбільша кількість боєзіткнень відбулася на Покровському напрямку – третина від усєї кількості, повідомляють у Генштабі.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 16.00 суботи 10 серпня.

“Від початку доби ворог продовжує наступальні дії, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 72. Понад третина з них відбувалася на Покровському напрямку. Окупанти задіюють для ударів авіацію, найактивніше б’ють по прикордонню Сумщини з території РФ”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що Сумська й Чернігівська області потерпають від артилерійських обстрілів з території РФ.

На Харківському напрямку наші воїни відбили атаку ворога в районі Вовчанська, ще два боєзіткнення там тривають.

На Куп’янському напрямку противник чотири рази безуспішно штурмував позиції наших підрозділів біля Стельмахівки і Берестового.

На Лиманському напрямку за день росіяни здійснили дев’ять атак на позиції українців поблизу Невського і Макіївки. Шість атак наші захисники відбили, ще три боєзіткнення тривають.

“Намагається ворог знайти слабину в нашій обороні на Сіверському напрямку. Поблизу Білогорівки, Виїмки та Спірного провів п’ять атак. Отримав жорстку відсіч. Втрати окупантів уточнюються”, – повідомляють у Генштабі.

Жорстка ситуація на Донеччині.

“На Краматорському напрямку загарбники розпочинали вісім штурмів поблизу Часового Яру і Білої Гори. Три з них ще не завершено. Ворог зазнає втрат. Концентрує зусилля у районі Часового Яру. На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до семи. Дві з них наші воїни зупинили. Бої ще точаться біля Нью-Йорка і Торецька. Це місто продовжує піддаватись авіабомбардуванням – за сьогодні їх було вже чотири. А наші позиції у районі Дружби ворог обстрілював некерованими авіаракетами – випустив 12 одиниць”, – йдеться далі у зведенні.

Але найбільша кількість боєзіткнень – на Покровському напрямку.

“З початку доби окупанти здійснили вже 25 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах восьми різних населених пунктів. Найбільше боєзіткнень пройшло біля Гродівки і Желанного – вісім та сім відповідно. Території поблизу Олександрополя зазнали ударів НАРами та КАБами”, – повідомляє Генштаб.

Завершились вісім ворожих атак у бік Карлівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки на Курахівському напрямку.

На Времівському напрямку завершилось безуспішно для ворога боєзіткнення неподалік Водяного. Російські терористи застосували дві керовані авіабомби для удару по Нескучному. Двічі били НАРами, біля Новодонецького.

На Придніпровському напрямку дві атаки росіян успіху не мали.

Раніше у Генштабі повідомляли, що бої тривають на 9 напрямках фронту.

Нагадаємо, українські військові задобузнищили 1160 російськихвійськових. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 10.08.24 орієнтовно склали близько 589 700 особового складу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − one =

Back to top button