Світ

ФРН перехопила і видворила зі свого простору російський літак-розвідник

ФРН перехопила і видворила зі свого простору російський літак-розвідник

Фото: Team Luftwaffe/X

Німецькі ВПС перехопили російський літак

Винищувачі Eurofighter видворили російський розвідувальний літак Іл-20М із німецького повітряного простору ввечері 9 серпня.

Німецькі ВПС перехопили російський літак у повітряному просторі Німеччини. Про це в суботу, 10 серпня, повідомило німецьке видання Bild.

Повідомляється, що винищувачі Eurofighter видворили російський розвідувальний літак Іл-20М із німецького повітряного простору ввечері 9 серпня.

“Інцидент стався поблизу острова Рюген у Балтійському морі. Німецьких пілотів підтримали ВПС Швеції та авіадиспетчери країн Балтії. Російський літак летів без зв’язку з цивільними авіадиспетчерами та повідомлення про план польоту. Це стало звичною практикою російських військових”, – йдеться в поідомленні.

Представник військово-повітряних сил Німеччини розповів, що подібне відбувається над Балтійським морем майже щотижня.

“У більшості випадків російські літаки швидко повертаються в повітряний простір Росії, і ВПС інших країн не доводиться реагувати. Але буває й інакше. Так, у середині червня бомбардувальник Су-24 пролетів над шведським островом Готланд. Два шведські винищувачі змушені були піднятися в повітря, щоб видворити російський літак”, – додає видання.

Нагадаємо, Угорщина запровадила систему прискореного отримання віз, що дає змогу громадянам восьми країн, серед якихРосія й Білорусь, в’їжджати в Угорщину без перевірок безпеки та інших обмежень. Будапешт заявив, що багато хто з них будуватиме атомну електростанцію за російськими технологіями.

У ЄС відреагували на рішення Угорщини спростити в’їзд для росіян

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button