Україна

Кабмін спростив ввезення енерготоварів в Україну


Кабмін спростив ввезення енерготоварів в Україну

Також уряд сьогодні ухвалив рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах.

Уряд ухвалив постанову, яка звільняє митні органи від необхідності надавати забезпечення сплати митних платежів. Про це 9 серпня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Урядовий портал.

“Продовжуємо децентралізацію енергосистеми. В Україні вже діє закон про те, що енергообладнання завозиться без мита й ПДВ. Сьогодні затверджуємо постанову, яка прибирає непотрібні обмеження при ввезенні такого обладнання. Зокрема, митним органам більше не потрібно буде надавати забезпечення сплати митних платежів”, – зазначив він.

Шмигаль додав, що спрощення процедури необхідне, аби потрібне для української енергетики обладнання максимально швидко, без жодних затримок та додаткових платежів завозилося в Україну.

Також прем’єр поінформував, що уряд сьогодні ухвалив рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах.

“Мова насамперед про сонячні панелі на дахах, а також встановлення установок зберігання енергії. Це завдання як для міністерств, так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл є автономними”, – зазначив він.

Раніше Кабінет міністрів підтримав постанову про введення гарантій походження електроенергії, що виробляється з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ).

Також повідомлялося, що Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення 7,2 млрд гривень на відбудову енергосистеми.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button