Світ

Атака на Курську область: Медведєв закликав змінити статус війни

Атака на Курську область: Медведєв закликав змінити статус війни

Фото: росЗМІ

Медведєв знову погрожує “йти до Києва і далі”

Колишній президент Росії заявив, що відтепер можна “без реверансів” говорити про повне захоплення України.

 

Після атаки українських військових на Курську область Росії заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив “відплатою”, додавши, що країна-окупант зупиниться, “тільки тоді, коли вважатиме за потрібне”. Про це експрезидент Росії заявив у Telegram в четвер, 8 серпня.

 

“Необхідно винести серйозний урок з того, що сталося, і виконати те, що начальник Генштабу Валерій Герасимов пообіцяв верховному головнокомандувачу – нещадно розгромити і знищити ворога. З цього моменту СВО (так в Росії називають повномасштабну війну проти України – ред.) має набути відкрито екстериторіального характеру”, – написав Медведєв.

За його словами, “можна і потрібно йти на землі поки що існуючої України. До Одеси, до Харкова, до Дніпропетровська, до Миколаєва. До Києва і далі”.

 

Медведєв заявив, що нібито дії України в Курській області тепер “повинні зняти з цієї теми (окупації Росією українських територій – ред.) будь-які табу” і що тепер про це “можна і потрібно говорити відкрито, без сорому і дипломатичних реверансів”.

 

Заступник голови Ради безпеки РФ традиційно почав погрожувати Україні і її партнерам “відплатою”.

 

“Нехай це усвідомлюють усі, включно з англійськими виродками: ми зупинимося тільки тоді, коли вважатимемо для себе це прийнятним і вигідним”, – заявив Медведєв. 

Нагадаємо, 6 серпня російські ЗМІ повідомили про спроби українських військових прорватися на територію Курської області РФ. За інформацією російських “воєнкорів”, ЗСУ вже зайняли низку населених пунктів у Суджанському районі Курської області.

Міноборони РФ через добу після оголошеного російськими ЗМІ “прориву кордону” визнали просування ЗСУ в Курській області. Глава Генштабу РФ Валерій Герасимов заявив, що російські війська “зупинили просування противника” вглиб території.

Українська сторона події в Курській області не коментує.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 2 =

Back to top button