Цікаве

Астронавтам, що застрягли на МКС, доведеться чекати ще пів року

Астронавтам, що застрягли на МКС, доведеться чекати ще пів року

Фото: NASA
Вілмор та Вільямс чекатимуть на повернення на Землю ще пів року

Компанія Boeing так і не змогла гарантувати безпеку повернення на Землю своєї капсули Starliner, у якій мали повернутися астронавти.

Астронавти Бутч Вілмор та Суні Вільямс, що застрягли на Міжнародній космічній станції, зможуть повернутися аж у лютому 2025 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на американське космічне агентство NASA.

Зазначається, що компанія Boeing так і не змогла гарантувати безпеку повернення на Землю своєї капсули Starliner, яка під час тестового польоту зазнала кількох технічних несправностей. Саме всередині неї Вілмор та Вільямс ще у червні мали повернутися додому.

Якщо зрушень у питанні безпеки польоту не буде упродовж наступного місяця, Starliner доведеться повертати на Землю без екіпажу. А на його місце у лютому 2025 року вирушить Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска. Носій доставить на МКС учасників планової місії і “евакуює” Вілмора та Вільямс.

Для Boeing, яка намагається конкурувати зі SpaceX, такий розвиток подій означатиме серйозний удар по репутації та амбіціях. А для астронавтів – ще аж пів року на орбіті. 

Раніше повідомлялося, що Boeing і NASA провели численні випробування несправних двигунів та досліджують запасний модуль у пустелі Нью-Мексико, щоб з’ясувати причини, через які астронавти застрягли на орбіті.

SpaceX Ілона Маска знищить МКС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × five =

Back to top button