Україна

Посадовців ДСНС судитимуть за закупівлю комп’ютерів за завищеними цінами


Посадовців ДСНС судитимуть за закупівлю комп ютерів за завищеними цінами

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо посадовців ДСНС, які закупили комп’ютери за завищеними цінами, що спричинило збитки на понад 14 млн грн. Про це інформує пресслужба ДБР у вівторок, 6 серпня.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Зазначається, що начальник одного із підрозділів ДСНС та начальник відділу цього підрозділу закупили комп’ютерне обладнання за завищеними цінами.

У 2022 році підрозділ ДСНС оголосив тендер на 2 тис. 50 комплектів персональних комп’ютерів на понад 44 млн грн. Закупівля проводилася через аукціон, на який заявку подало лише одне підприємство.

“Посадові особи ДСНС не дослідили ринкову вартість комп’ютерної техніки та оголосили переможцем підприємство, яке продавало техніку за ціною, на 30% вище ринкової, – мовиться у повідомленні.

Висновками експертиз підтверджується проведення закупівлі комп’ютерного обладнання за завищеними цінами та спричинення збитків на суму понад 14 млн грн.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, викрито власника групи товариств і директора одного з товариств, які привласнили майно Київміськбуду на понад 282 млн грн.

Також повідомлялося, що керівнику одного з Управлінь ГУ ДМС в Одеській області та його спільнику повідомлено про підозру у вимаганні хабаря.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button