Україна

МОЗ утворило раду з відновлення Охматдиту


МОЗ утворило раду з відновлення Охматдиту

Рада з відновлення Охматдиту забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення.


Міністерство охорони здоров’я утворило раду з відновлення дитячої лікарні Охматдит у Києві. Про це повідомила пресслужба МОЗ у вівторок, 6 серпня.
 
“Наказом МОЗ затверджено положення про Раду з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит – Раду з відновлення Охматдиту”, – йдеться у повідомленні.
 
Рада з відновлення Охматдиту забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення, зокрема це стосується дотримання прозорості і доброчесності при виборі підрядника для виконання ремонту та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу лікарні.
 
Рада складатиметься з 15 осіб, а її склад буде затверджено у два етапи.
 
На першому етапі до ради увійдуть представники благодійників, які зробили найбільші пожертви, та організаторів збору (шість осіб), Міністерства охорони здоровʼя та Охматдиту.
 
Другий етап включатиме відбір семи представників громадських об’єднань та благодійних організацій, що працюють у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів та розвитку охорони здоров’я.
 
Представники громадських організацій будуть відібрані персональним складом Ради з відновлення за результатами розгляду заявок та рейтингового голосування.
 
Як відомо, навколо відновлення Охматдиту після ракетного удару Росії 8 липня розгорівся скандал. Благодійний фонд Охматдит обрав переможцем тендеру маловідому компанію, яка має одні з найдорожчих цін на ремонт.

На скандал відреагували у МОЗ і лікарні. Було вирішено провести новий тендер. МОЗ також скасувало супутні тендери на відбудову Охматдиту на 14 млн гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 1 =

Back to top button