Події

Підсумки 05.08: Ріст смертності і очікування атаки

Підсумки 05.08: Ріст смертності і очікування атаки

Фото: Unsplash

В Україні на одного новонародженого припадає троє померлих

Смертність в Україні утричі перевищила народжуваність; Іран вирішив напасти на Ізраїль. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Катастрофічна ситуація: на одного новонародженого в Україні припадає троє померлих

За перше півріччя 2024 року в Українінародилося 87 655 дітей, що на 9% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас зафіксовано 250 972 смертей. Найбільше новонароджених зареєстровано в Києві – 9 695 немовлят, на Львівщині – 7 923 та Дніпропетровщині – 6 962.Найбільше померлих на Дніпропетровщині – 26 374, Харківщині – 17 999 і в Києві – 17 449.

Примусову евакуацію дітей на Донеччині розширять

Учасники Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуаціїнаселення в умовах воєнного стану ухвалили рішення щодо проведення примусової евакуації дітей із 13 населених пунктів Донецької області через безпекову ситуацію. Мова про евакуацію із 13 населених пунктів Покровського і Краматорського районів Донецької області до безпечних регіонів. Таку евакуацію планують провести протягом 60 діб.

Іран передав Ізраїлю через Угорщину попередження про намір атакувати

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац повідомив, що Іран ухвалив рішення про нападна його країну. Інформацію про це Тегеран передав Ізраїлю через Угорщину, а саме через очільника МЗС Петера Сіярто. Він зателефонував Кацу і пояснив, що він отримав цю інформацію від виконувача обов’язків міністра закордонних справ Ірану Алі Багері. Представник Ірану заявив, що його країна рішуче налаштована відповісти на вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

При цьому, Іран застеріг авіакомпаніївід перебування в повітряному просторі країни найближчими днями.

Україна отримала 3,9 млрд доларів безповоротного гранту від США через Світовий банк

Це перший транш прямої бюджетної підтримкивід Сполучених Штатів у 2024 році. Загалом Україна цьогоріч отримає від США 7,8 млрд доларів прямої бюджетної допомоги. За даними Міністерства фінансів, кошти буде спрямовано на: заробітну плату вчителям, співробітникам служб швидкого реагування (ДСНС), працівникам державних органів; першочергові соціальні видатки: виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім’ям та особам з інвалідністю.

Україна та НАТО посилюють співпрацю

Дорожня карта інноваційної співпраціміж НАТО та Україною має на меті об’єднати підприємців, технологічні компанії, венчурних інвесторів, студентів, дослідників та оборонні інноваційні агенції аби допомогти Україні досягти успіху на полі бою. Дорожня карта створює централізовану платформу, за допомогою якої Україна може повідомляти про свої потреби в нових технологіях, заохочувати інновації та запрошувати державний і приватний сектори задовольняти ці потреби.

Збірна України здобула і ще одну олімпійську нагороду

Український гімнаст Ілля Ковтун виборов срібну нагородуу фіналі Олімпійських ігор – у вправах на паралельних брусах. Виступ українця судді оцінили у 15.500. Випередити Ковтуна вдалося лише Цзоу Цзиньюань із Китаю. Бронзовим призером став японець Шінносуке Ока. Інший українець – Олег Верняєв – посів восьме місце.

Прем’єр-міністерка Бангладеш Шейх Хасіна подала у відставку та втікла за кордон

Прем’єрка Бангладеш Шейх Хасіна подала у відставку та залишила країнупісля кількох тижнів протестів проти системи квот на державні посади. Акції переросли у насильство та ширші заворушення проти 15-річного правління Хасіни. Тисячі демонстрантів штурмували її офіційну резиденцію та інші будівлі, пов’язані з її партією та родиною. 76-річна жінка, яка найдовше керувала урядом, була обрана на четвертий термін поспіль під час голосування в січні, яке бойкотували її головні опоненти. Тисячі опозиціонерів були ув’язнені напередодні виборів, і США та Велика Британія засудили результати як такі, що не заслуговують довіри.

В Україні зареєстровано три випадки нового штаму коронавірусу FLiRT

За словами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, три випадки субваріанта виявили минулого тижня: два у Києві та один в Івано-Франківській області. Захворіли дві жінки та чоловік старше 60 років.Новий штам FLiRT походить від варіанту Omicron. Він легше вражає ослаблений імунітет, у зв’язку з чим захворіти можуть й вакциновані. Водночас набутий імунітет знижує ризики ускладнень під час хвороби.

Dolce&Gabbana випустив свій перший парфум для тварин

Аромат DG Fefé, названий на честь пса Доменіко Дольче. Він поєднує теплі ноти іланг-ілангу, свіжий аромат мускусу та деревні відтінки сандалу. У складі Fefé немає спирту, тому він безпечний для шкіри та очей домашніх улюбленців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + nine =

Back to top button