Світ

В Швейцарії заявили про плани інтеграції українців

В Швейцарії заявили про плани інтеграції українців

Фото: Unsplash

Уряд Швейцарії визнав, що українці не повернуться додому найближчим часом

З початку війни Швейцарія прискорила розгляд заяв про надання притулку від українських біженців, але тепер кількість відхилень заяв стала вищою.

В Швейцарії вважають, що війна в Україні не закінчиться найближчим часом,а тому уряд країни планує інтегрувати до 40% українських біженців. Про це у понеділок, 5 серпня, інформує SWI.

Вказується, що країна робить ставку на українців, як робочу силу, а тому активно фінансує мовні курси для прибулих. Крім того, уряд Швейцарії планує спростити працевлаштування для біженців.

Чиновники не виключають, що після закінчення війни більша частина українців повернуться додому, проте наголошують, що п’ять років перебування в країні дозволить їм отримати інший статус, який продовжить їхнє легальне перебування в Швейцарії ще на п’ть років. 

Станом на 31 липня статус захисту S в Швейцарії отримали 66 182 українці, водночас 26 392 дозволи на статус S були анульовані з моменту їхньої першої видачі у березні 2022 року.

В уряді країни пояснили, що багато українців тепер приїжджають до Швейцарії з інших європейських країн, а не безпосередньо з України. Це одна з головних причин, через яку вони не відповідають критеріям, необхідним для отримання дозволу S і їм, як правило, відмовляють у відповідному захисті. 

Відомо, що лише 63,1% усіх українців, які будь-коли подали клопотання про надання притулку або тимчасового захисту у Швейцарії, наразі зареєстровані в країні.

В Європі планують залишатися близько 70% українських біженців. Майже половина українців у країнах Європи мають роботу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × three =

Back to top button