Події

Наказував бомбардувати енергосистему України – повідомлено про підозру коман…

Наказував бомбардувати енергосистему України – повідомлено про підозру командиру авіаполку рф

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора отримано докази причетності та повідомлено про підозру командиру 121-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил зс рф у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

????За даними слідства, за наказами підозрюваного, який діяв за попередньою змовою з військовим командуванням рф, з жовтня 2022 року по лютий 2023 року підпорядковані йому підрозділи 121-го авіаполку рф систематично здійснювали масштабні ракетні удари по території України. Для цього ворог використовував ракетоносці-бомбардувальники Ту-95, з яких випускали крилаті ракети Х-101.

????Основними цілями окупантів були об’єкти цивільної критичної інфраструктури, зокрема енергетична система України, а також населені пункти по всій території України.

????Масовані обстріли призвели до загибелі та десятків поранених серед цивільних осіб, а також руйнування об’єктів енергетики України.

????Таким чином ворог переслідував мету залякати цивільне населення України, створивши умови для постійної напруги у суспільстві, а також змусити керівництво України піти на вигідні для рф територіальні та політичні поступки.

????Досудове розслідування – ГСУ СБУ.

????Нагадаємо, раніше було повідомлено про підозру безпосередньому командуванню командира 121-го авіаполку – командувачу дальньої авіації, його заступнику та командиру 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії. 5 березня 2024 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт командувача дальньої авіації рф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 3 =

Back to top button