Україна

У Раді пропонують дозволити депутатам з “бронню” виїжджати за кордон


У Раді пропонують дозволити депутатам з бронню виїжджати за кордон

Заброньованим депутатам і чиновникам пропонують дозволити безперешкодно виїжджати за кордон.


У Верховній Раді пропонують надати право виїзду за кордон на час дії відстрочки чи бронювання народним депутатам, чиновникам, суддям, прокурорам та іншим, хто має право на бронювання. Відповідний законопроєкт зареєстрований у парламенті, свідчить сайт ВР.
 
Законопроєкт № 1460 передбачає внесення змін до закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Згідно з документом, вищезазначені категорії громадян зможуть безперешкодно перетинати державний кордон, незалежно від обмежень, пов’язаних з військовим станом.

Також пропонується не застосовувати до них заходи впливу та обмеження під час розгляду питання щодо оформлення бронювання від мобілізації.

Законопроєкт має пройти розгляд у профільних комітетах Верховної Ради, після чого буде винесений на голосування. 

 
Скриншот

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт про економічне бронювання від мобілізації. Згідно з проєктом, кожне підприємство, яке сплачує військовий збір у 20 тисяч гривень на місяць за працівника, має можливість його забронювати.

 
Через портал Дія бронювання від мобілізації отримали вже понад 76 тисяч співробітників критично важливих підприємства та підприємств, що забезпечують ЗСУ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 5 =

Back to top button