Україна

НАТО та Україна посилюють інноваційну співпрацю


НАТО та Україна посилюють інноваційну співпрацю

Об’єднуючи підприємців, технологічні компанії, венчурних інвесторів, студентів, дослідників та оборонні агенції, дорожня карта має на меті розв’язувати нагальні проблеми України та допомогти їй досягти успіху на полі бою.

НАТО опублікувало короткий виклад нової Дорожньої карти інноваційної співпраці між НАТО та Україною, попередньо схваленої лідерами на Вашингтонському саміті. Про це інформує представництво НАТО в Україні у понеділок, 5 серпня.

Угода є значним кроком вперед у посиленні співпраці Україна-НАТО у сфері інновацій відповідно до її п’яти ключових цілей:

  • допомога у задоволенні нагальних потреб України за допомогою інноваційних рішень;
  • зміцнення інноваційної системи України та підвищення її стійкості;
  • посилення співпраці між інноваційними мережами НАТО та України
  • обмін новітнім досвідом щодо українських технологій і тактик;
  • сприяння військовим інноваціям і технологічним змінам в НАТО.

Об’єднуючи підприємців, технологічні компанії, венчурних інвесторів, студентів, дослідників та оборонні інноваційні агенції, дорожня карта має на меті розв’язувати нагальні проблеми України та допомогти їй досягти успіху на полі бою.

Дорожня карта створює централізовану платформу, за допомогою якої Україна може повідомляти про свої потреби в нових технологіях, заохочувати інновації та запрошувати державний і приватний сектори задовольняти ці потреби.

Дорожня карта заохочує зміцнення зв’язків між інноваційними ініціативами НАТО та України, зокрема через конкурси призів, хакатони та інші спільні заходи.

Наприклад, у червні НАТО та Україна запустили перший в історії Форум оборонних інноваторів, який зібрав понад 450 стартапів, інвесторів та урядовців для вирішення реальних викликів.

Ми повідомляли, що Північноатлантичний альянс найближчим часом планує призначити відповідального за довгострокову допомогу Україні.

Раніше повідомлялося, що представники НАТО і ЄС обговорили досвід базової підготовки ЗСУ. Українські військовослужбовці наголосили на тих змінах, які варто покращити та впровадити, щоб програма відповідала всім вимогам бойових дій в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 12 =

Back to top button