Світ

Прем’єр Британії пообіцяв суворо покарати учасників заворушень

Прем’єр Британії пообіцяв суворо покарати учасників заворушень

Фото: news.sky.com

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер

У кількох містах Великої Британії під час акцій протесту через загибель дітей унаслідок нападу у Саутпорті сталися сутички, поліція затримала у суботу понад 90 людей.

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер у зв’язку з хвилею заворушень в країні закликав тих, хто бере участь у вуличних сутичках зупинитися та пообіцяв суворе покарання за участь у безладах. Про це у неділю, 4 серпня, повідомляє SkyNews.

“Це насильство, а не протест. Гарантую, що ви пошкодуєте про участь у цих безладах – і безпосередню, і підбурюванням до безладів онлайн”, – заявив він вийшов зі зверненням з урядової будівлі на Даунінг-Стріт.

Прем’єр окремо розкритикував події у Ротергемі, де учасники заворушень напали на готель, де поселили мігрантів. 

“Таким діям немає ніяких виправдань”, – заявив він.

Кір Стармер продовжив, що не буде соромитися називати події тим, чим вони є – “ультраправим бандитизмом”. 

“Я розумію, як жахаюче це може виглядати для людей, які відчувають себе у небезпеці через свій колір шкіри чи віру… Знайте, що цей агресивний натовп не є обличчям країни, і ми притягнемо їх до відповідальності”, – наголосив він.

“Право на свободу вираження думок і насильницькі безлади, які ми спостерігаємо, – це дві дуже різні речі”, – додав Стармер.

Зазначимо, протести відбулися в Брістолі, Лідсі, Сандерленді, Блекпулі, а також в Сток-он-Тренті, Манчестері, Белфасті та Галлі. Акції в англійських містах переросли у сутички між протестувальниками й поліцією, а також між учасниками антимігрантської акції та їхніми опонентами.

Багато поліцейських отримали поранення, намагаючись утримати від сутички кілька сотень протестувальників з різних груп.

По всій країні поліція заарештувала близько сотні за різні злочини – від насильницьких заворушень до крадіжок зі зломом і злочинних пошкоджень.

У містах розгорнуто додаткові сили поліції, а мечетям по всій країні рекомендовано посилити охорону після нападу на одну з них у Саутпорті.

У Белфасті у Північній Ірландії, до мітингу проти расизму приєдналися антиісламські групи, які запускали феєрверки. Повідомляється про підпал автомобілів.

Як повідомлялося, що у місті Саутпорті правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється у нападі з ножем на відвідувачів літнього клубу. Він вдарив щонайменше 11 дітей ножем. Три дівчинки загинули, вісім були поранені. Також поранення отримали двоє дорослих. Пізніше у місті відбулися протести ультраправих.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + 10 =

Back to top button