Події

???? ‼️ ГУР та МЗС провели евакуацію громадян України з Лівану У суботу, 3 серпн…

‼️ ГУР та МЗС провели евакуацію громадян України з Лівану
 
???? У суботу, 3 серпня 2024 року, на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського ГУР МО та МЗС  спільно організували евакуацію тридцяти наших громадян із Лівану, де різко погіршилась безпекова ситуація.
 
???? Висловлюємо вдячність компанії SkyUp Airlines, яка надала літак для перевезення українців.
 
???? Наші співвітчизники, серед яких 21 жінка та девʼятеро дітей, вже прибули до Жешува, Польща, та перебувають у безпеці. Їх зустріли українські консули та представники ГУР МОУ ― евакуйованим надають всю необхідну допомогу та забезпечують їхній супровід до нашої держави.
 
???? Україна стала однією з перших у світі, хто успішно здійснив  евакуацію своїх громадян з Лівану. Як і в попередніх випадках криз і збройних конфліктів за кордоном, Україна демонструє лідерство у турботі про своїх людей.
 
❗️ Українські дипломати попереджали наших громадян в Лівані про небезпеку та заздалегідь рекомендували покинути територію республіки.
 
???? Співробітники ГУР МО та МЗС України  продовжують працювати над наданням допомогу громадянам України, які перебувають в Лівані. Триває робота щодо можливості подальшої евакуації інших українців, які виявляють бажання залишити ліванську територію.
 
‼️ Громадянам, які бажають залишити Ліван згідно з рекомендаціями МЗС, необхідно звернутися до Посольства України в Ліванській Республіці за номером телефону (+961) 5921668 або адресою електронної пошти: emb_lb@mfa.gov.ua.
 
✔️ За цими контактами необхідно також звертатися громадянам України, які потрапили в надзвичайну ситуацію або постали перед загрозою життю і здоровʼю.
 
???? Також можна звертатися на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57 чи адресу електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.
 
❗️ Громадянам, які ухвалили особисте рішення продовжити перебування на території Лівану, рекомендуємо уникати місць масового скупчення людей, не брати участі у демонстраціях, неухильно дотримуватися заходів безпеки та правил перебування іноземців у країні, виконувати законні вимоги правоохоронних органів, відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації, не залишати місця свого проживання без крайньої необхідності, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, а також розглянути можливість скорочення строку свого перебування в країні.
 
???? Упродовж перебування в Лівані громадянам України також рекомендовано утриматися від поїздок до територій, що межують з сирійським кордоном; що межують з ізраїльським кордоном на південь від річки Літані; до таборів біженців Нахр Аль-Баред і Беддаві (поблизу м.Тріполі), Айн Аль-Хільвех і Міех Мієх (поблизу м.Сайда); Долини Бекаа; південного передмістя Бейрута (район Дахіє).
 
❗️ Безпека громадян України — безумовний пріоритет та  ключове завдання держави. Це стосується громадян України в будь-якому куточку світу, за будь-яких обставин і на будь-якій відстані від Батьківщини. Україна ніколи не полишає своїх людей у біді.
 
???????? Слава Україні!

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber
????Instagram ????Twitter ???? Threads
???? WhatsApp???? Telegram Bot
???? TikTok

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − six =

Back to top button