Україна

ЗСУ знищили в Криму російський підводний човен


ЗСУ знищили в Криму російський підводний човен

Підводний човен Б-237 Ростов-на-Дону (за класифікацією НАТО – клас Kilo) – один із чотирьох підводних човнів класу Kilo, які можуть застосовувати ракети Калібр.

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 ворога в тимчасово окупованому Криму. Про це в суботу, 3 серпня, повідомив Генштаб ЗСУ.

“За підтвердженою інформацією, вчора підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських Сил Збройних Сил України суттєво пошкоджено 4 пускові установки ЗРК Тріумф. Також в порту Севастополя успішно уражено підводний човен чорноморського флоту РФ Ростов-на-Дону. В результаті влучання човен затонув на місці”, – йдеться в повідомленні.

У Генштабі повідомляють, що підводний човен Б-237 Ростов-на-Дону (за класифікацією НАТО – клас Kilo) – один із чотирьох підводних човнів класу Kilo, які можуть застосовувати ракети Калібр.

“Ростов-на-Дону був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року. 13 вересня 2023 року внаслідок української ракетної атаки судно зазнало суттєвих ушкоджень. У подальшому здійснювався його ремонт та відбувалися випробування в акваторії Севастопольської гавані. Вартість підводного човна оцінюється у 300 мільйонів доларів. Знищення Ростов-на-Дону черговий раз доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря”, – йдеться далі в повідомленні.

Нагадаємо, вчора за даними неофіційних джерел ми повідомляли, що в Севастополі на висотах Кая-Баш було уражено позицію ЗРК С-400 Тріумф, але офіційного підтвердження на той час іще не було.

На фронті знищили російський Солнцепьок

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 5 =

Back to top button