Спорт

Німеччина оголосила про намір прийняти Олімпіаду

Німеччина оголосила про намір прийняти Олімпіаду

Фото: dpa
Ненсі Фезер підписала попередню угоду про подання країною заявки на проведення Олімпіади в 2040 році

Зацікавленість в участі в конкурсі на проведення Олімпіади вже висловили Берлін, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен і Рейнсько-Рурський регіон.

Влада Німеччини готується подати заявку на проведення літніх Олімпійських ігор у 2040 році – в 50-ту річницю возз’єднання країни. Про це повідомляє Deutsche Welle у суботу, 3 серпня.

Вказано, що напередодні міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер підписала в Парижі попередню угоду про подання країною заявки на проведення Олімпіади в 2040 році.

За її словами, уряд одностайно підтримує нову заявку Німеччини на проведення Олімпіади та Паралімпіади. На підготовку документа планують виділити 6,95 млн євро.

“Ми хочемо використовувати великі можливості, які Олімпійські ігри пропонують для нашої згуртованості, нашої економіки та спорту”, – сказала вона.

Фезер зазначила, що в 2040 році відзначатиметься 50-річчя возз’єднання Німеччини, тому подання заявки на цей рік стане “сильним символом” і “знаком демократії”.

Зацікавленість в участі в конкурсі на проведення Олімпіади вже висловили Берлін, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен і Рейнсько-Рурський регіон. Німецькі високопоставлені спортивні посадовці зазначали, що, найімовірніше, заявку подадуть від двох міст або регіонів.

Нагадаємо, після Олімпіади-2024 в Парижі наступним господарем літніх Ігор стане американський Лос-Анджелес у 2028 році. А в 2032 році Олімпіада відбудеться в австралійському Брісбені.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − twelve =

Back to top button