Світ

Білорус намагався розкопати могилу ван Гога

Білорус намагався розкопати могилу ван Гога

Фото: Олексій Кузьмич / Facebook

Олексія Кузьмича посадили до СІЗО і оштрафували

Олексій Кузьмич влаштував перформанс на цвинтарі у французькому Овер-сюр-Уазі, бо “у світі закінчилися митці”.

У Фрації затримали білоруського художника Олексія Кузьмича, який влаштував перформанс на могилі відомого нідерландського митця Вінсента ван Гога у Франції. Його депортують з Євросоюзу. Повідомив напередодні білоруський портал Reform.news.

В опублікованому рішенні суду йдеться про те, що Олексій Кузьмич має залишити територію ЄС, щоб повернутися до країни походження чи будь-якої країни, в яких його легально можуть прийняти, за винятком країн-членів Євросоюзу, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Зазначається, що 30 липня Кузьмич влаштував перформанс на цвинтарі у французькому Овер-сюр-Уазі. Він намагався розкопати могилу ван Гога, бо “у світі закінчилися митці”.

Після цього його відправили на місяць до СІЗО та оштрафували на 3000 євро.


Вінсент ван Гог – нідерландський художник-постімпресіоніст, який є однією з найвідоміших і найвпливовіших постатей в історії мистецтва країн Заходу. За трохи більше як десятиліття створив близько 2 100 художніх робіт, у тому числі близько 860 олійних картин, більшість з яких датовані останніми двома роками його життя. Його творчий спадок мав величезний вплив насамперед на французький живопис. За життя не зумів здобути визнання, і у 37 років, після психічної хвороби, депресії та бідності вчинив самогубство.

Нагадаємо, картину Вінсента Ван Гога Вулична сцена на Монмартрі продали за понад 13 млн євро на аукціоні Sotheby’s.

Вчені з’ясували, чому Ван Гог відрізав собі вухо

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 4 =

Back to top button