Світ

США перекидають війська на Близький Схід

США перекидають війська на Близький Схід

Фото: US Navy

Авіаносець Авраам Лінкольн прямує на Близький Схід

Міністр оборони Ллойд Остін наказав ударній групі авіаносця Авраам Лінкольн відправитися у регіон.

США відправляють авіаносну ударну групу, додаткові військові кораблі і ескадрилью винищувачів на Близький Схід, оскільки регіон готується до відплати Ірану за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. Про це напередодні повідомив телеканал CNN.

“Ми чули, як верховний лідер (Ірану – ред.) голосно і чітко заявив, що він має намір помститися за вбивство лідера ХАМАС в Тегерані, і що вони хочуть здійснити ще одну атаку на Ізраїль. Ми не можемо просто припустити, що ми також потенційно можемо стати жертвами такої атаки, тому ми повинні переконатися, що у нас є відповідні ресурси і можливості в регіоні”, – заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Напередодні у п’ятницю заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх повідомила, що міністр оборони Ллойд Остін наказав ударній групі авіаносця Авраам Лінкольн замінити ударну групу авіаносця Теодор Рузвельт, яка зараз діє в Оманській затоці.

Крім того, на Близький Схід і в Середземне море також будуть відправлені есмінці і крейсери, здатні перехоплювати балістичні ракети.

Також Остін віддав наказ про розгортання в регіоні ескадрильї винищувачів.

США вже мають в регіоні десантний корабель USS Wasp, який діє у складі 24-го експедиційного підрозділу морської піхоти, здатний провести евакуацію громадян США в Лівані в разі отримання відповідного наказу.

Раніше розвідки США та Ізраїлю попереджали, що атака Ірану може розпочатися 3 серпня. Більшість авіакомпаній вже призупинили польоти літаків в Ізраїль і Іран.

Нагадаємо, Іран підняв червоний прапор помсти і анонсував “цікаві та надзвичайні події”, що було сприйнято як “анонс” атаки на Ізраїль.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + six =

Back to top button