Україна

Буданов сказав, чи може РФ повністю знищити українську енергосистему


Буданов сказав, чи може РФ повністю знищити українську енергосистему

Говорити про те, що Україна може у відповідь “повністю покласти” російську енергосистему, – “трохи некоректно”, оскільки це неможливо.

Російські удари по українській енергетиці можуть значно ускладнити роботу української енергосистеми, але повістю її знищити майже нереально. Про це у п’ятницю, 2 серпня, в ефірі телемарафону сказав керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. 

Він заявив, що система енергетики має кілька ступенів захисту.

“Повністю її вони не покладуть. Радянська система була максимально розгалужена і дубльована умовно там три чи чотири, чи в певних вузлах дублів йде. Зробити важким життя – можна. Повністю зруйнувати – майже нереально”, – сказав Буданов.

Також Буданов зауважив, що Росія посилює захист своєї енергетики на той випадок, якщо Україна почне атакувати її енергосистему у відповідь.

“Всі ці вузли дуже сильно захищені. Тільки в РФ пішли шляхом більше нарощення системи ППО. В них для цього спроможності набагато більші. Бо вони є виробниками таких систем. Тому, сказати, що це ми зараз покладемо їхню енергосистему, ну, це трошки, мабуть, некоректно буде”, – заявив очільник розвідки.

Як відомо, на поточному тижні в Україні припинили вимикати світло, після того як спала аномальна спека і підключили два блока на АЕС. 30 липня стало першим днем за місяць, коли графіки відключень не діяли протягом усієї доби.

В Укренерго заявили, що ситуація в енергосистемі покращилася, а найскладніший період літа – уже позаду.

Канівську ГАЕС перемістять під землю – Укргідроенерго

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − nine =

Back to top button