Світ

В Ірані анонсували “цікаві та надзвичайні події”

В Ірані анонсували цікаві та надзвичайні події

Фото: Unsplash

В Ірані анонсували “цікаві події”, які весь світ побачить за кілька годин

Іран погрожує помститися Ізраїлю за вбивство ватажка угруповання ХАМАС Ісмаїла Ханії у Тегерані.

Найближчими годинами світ стане свідком значних і надзвичайних подій. Про це у п’ятницю, 2 серпня, заявив ведучий державного телебачення Ірану. Відео було процитовано низкою світових ЗМІ, які сприйняли його, як “анонс” атаки на Ізраїль. Також відео з’явилося в соцмережах іранського видання Iran’s Today.

“За кілька годин увесь світ побачить цікаві та надзвичайні події”, – заявив ведучий одного з іранських телеканалів.

На тлі цих повідомлень, небо над Ізраїлем спорожніло. Як повідомив представник пресслужби KLM у заяві для CNN, авіакомпанія скасовує рейси до Тель-Авіва щонайменше до жовтня у відповідь на “ситуацію з безпекою в регіоні”.

KLM приєдналися до списку міжнародних авіакомпаній, які припинили польоти на Близький Схід і з нього. United, Delta, Lufthansa і ITA Airways оголосили про тимчасове скасування рейсів посилаючись на проблеми безпеки. 

Багато авіакомпаній, включно з американськими та європейськими, вже уникають польотів над Іраном. 

В CNN зазначають, що ізраїльтяни готуються до атак: їм надали інструкцію щодо того, що робити в разі атак на країну. Муніципалітет Єрусалима розповсюдив файл зі списком парковок, які будуть використовуватися як укриття, і списком бомбосховищ. У ньому йдеться про те, що жителі повинні мати можливість дістатися до бомбосховищ за 90 секунд. Містянам також рекомендується запастися водою та їжею на три дні і купити батарейки та ліхтарики на додаток до ліків.

Раніше розвідки Сполучених Штатів Америки та Ізраїлю попереджали, що атака Ірану на Ізраїль може розпочатися вже сьогодні чи завтра, тобто 2 чи 3 серпня 2024 року.

Нагадаємо, Іран підняв червоний прапор помсти й анонсував удари по Ізраїлю у відповідь на ліквідацію Ісмаїла Ханії, лідера ХАМАС, який у цей момент перебував у Тегерані. 

Адміністрація президента США Джо Байдена переконана, що Іран збирається атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії у Тегерані. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 3 =

Back to top button