Україна

Екскерівник колонії, де катували в’язнів, отримав 400 000 грн премії


Екскерівник колонії, де катували в язнів, отримав 400 000 грн премії

Омбудсмен доручив слідчим Державного бюро розслідувань з’ясувати, чому колишнього начальника колонії “безпідставно й незаконно” преміювали.

Колишній начальник Божківської виправної колонії у Полтавській області, де катували ув’язнених, при звільненні з посади отримав премію та інші виплати на 400 000 грн. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсмен ініціював вивчення службової документації про діяльність колонії в департаменті з питань виконання кримінальних покарань Мін’юсту, і міністерство розпочало службове розслідування за фактами катувань ув’язнених.

Вивчаючи ситуацію Офіс омбудсмена встановив, що в липні 2023 року начальника Божківської виправної колонії звільнили за власним бажанням, не чекаючи на остаточні висновки розслідування, і виплатили премію в розмірі 400% від посадового окладу “за особливі досягнення в роботі”. Були й інші виплати, які разом із премією становили майже 400 000 грн.

Крім того, як повідомив Лубінець, у грудні 2023 року екскерівник установи зумів отримати рішення про встановлення йому максимального рівня пенсії.

Омбудсмен доручив слідчим Державного бюро розслідувань з’ясувати, чому колишнього начальника колонії “безпідставно й незаконно” преміювали.

Раніше повідомлялося, що Державне бюро розслідувань має інформацію про численні порушення прав ув’язнених і тортури в Божковській виправній колонії.

В тюрмах України катували в’язнів – ДБР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 2 =

Back to top button