Україна

Міністр освіти заявив, що вчителям поки не підвищуватимуть зарплати


Міністр освіти заявив, що вчителям поки не підвищуватимуть зарплати

Лісовий заявив, що на сьогодні понад 70% державного бюджету витрачається на оборону, тому немає змоги підняти зарплати вчителям.

Вчителям найближчим часом не варто очікувати на підвищення заробітної плати через складну ситуацію в держбюджеті. Про це заявив міністр освіти і науки Оксен Лісовий на брифінгу під час робочої поїздки на Миколаївщину, передає Укрінформ.

“Ми всі розуміємо, що нам дуже важко залучати молодь до викладання в закладах загальносередньої, позашкільної, профтехосвіти тощо. Ми розробили певну концепцію підвищення заробітної плати, в кінцевих положеннях закону про освіту передбачено підвищення окладів до трьох мінімальних заробітних плат. Ми розуміємо, що означає гідний рівень зарплати, у тому числі і щоб спонукати вчителя до саморозвитку та професійного зростання. Але на сьогодні маємо критичну ситуацію в бюджеті, вона надто складна”, – зазначив він.

За словами Лісового, на сьогодні понад 70% державного бюджету витрачається на оборону, але коли закінчиться війна, то буде змога реалізувати цю концепцію у першу чергу.

Нагадаємо, за словами глави МОН, в Україні наразі існує великий дефіцит учителів, і вирішити цю проблему можна шляхом інтеграції педагогів із числа ВПО.

Раніше повідомлялося, що Міністерство освіти та науки та Міністерство цифрової трансформації України презентували в Києві проєкти шкіл майбутнього – закладів освіти, які мають будувати в країні після війни за якісно новими концепціями.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight − 1 =

Back to top button