Україна

Росіяни платять хабарі, щоб втекти з армії – ГУР


Росіяни платять хабарі, щоб втекти з армії - ГУР

У Росії різкий спалах зареєстрованих кримінальних проваджень за фактами хабарництва в армії.


В армії Росії загострюються проблеми з особовим складом. Там зростає кількість охочих покинути службу та уникнути смерті у розв’язаній проти України війні. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України в четвер, 1 серпня.
 
Про це, зокрема, свідчить різкий спалах зареєстрованих кримінальних проваджень за фактами хабарництва у російській армії.

“Наприклад, у Південному військовому окрузі ЗС РФ за п’ять місяців 2024 року кількість відкритих кримінальних справ за незаконне звільнення зі служби за станом здоров’я та надання незаконних відпусток зросла втричі”, – йдеться в повідомленні.
 
Майже половина таких проваджень розслідується щодо окупантів 8-ї загальновійськової армії ЗС РФ. Ще 36% припадає на 58-му загальновійськову армію Росії, командувача якої навесні цього року заарештували за підозрою у корупції.
 
Понад сто проваджень, відкритих проти посадових осіб військових частин Південного військового округу ЗС РФ, стосуються хабарництва за надання відпустки із зони бойових дій.
 
Серед них:
 
  • 38 справ – щодо військовослужбовців 102 мотострілецького полку (веде бойові дії в районі Часового Яру);
  • 35 справ – щодо 71-го мотострілецького полку (перебуває на кордоні з Сумською областю);
  • 33 справи – щодо 49-ї бригади 49-ї армії.
     
У межах ще 43-х проваджень розслідують факти отримання хабарів за визнання російських військових обмежено придатними.
 
У ГУР наголосили, що рівень корупції у російській армії завжди був високим, утім раніше на подібні випадки хабарництва не звертали уваги.
 
“Фіксація відповідних епізодів у вигляді кримінальних справ може свідчити про зростання рівня деморалізації особового складу окупаційних сил та загрозливу для Москви тенденцію втечі з російської армії будь-якими способами”, – зазначили у розвідці.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1370 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 579 490 військових.

Одна з країн Азії запросила у РФ компенсацію за вбитих на війні в Україні 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 + 16 =

Back to top button