Україна

За добу на фронті відбулось 156 боїв – Генштаб


За добу на фронті відбулось 156 боїв - Генштаб

На Покровському напрямку українські захисники відбили 55 штурмових дій російських загарбників.


Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 156 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в четвер, 1 серпня.
 
Вчора війська Росії завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням п’яти ракет, а також 77 авіаударів, скинувши 103 КАБи. Крім цього, здійснили понад 4600 обстрілів, з них 104 – із реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку кількість атак за добу склала вісім. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Тихого та Вовчанська.
 
На Куп’янському напрямку відбулося вісім бойових зіткнень поблизу Степової Новоселівки, Колесниківки, Берестового, Стельмахівки та Андріївки.
 
На Лиманському напрямку ворог атакував 14 разів неподалік Макіївки, Невського та Новосергіївки. На Сіверському напрямку українські захисники відбивали чотири штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Виїмки.
 
На Краматорському напрямку точилися 10 боїв в районах Іванівського, Часового Яру, Богданівки та Андріївки. На Торецькому напрямку відбулося 26 боєзіткнень неподалік Північного, Нью-Йорка, Торецька та Залізного.
 
На Покровському напрямку наші захисники відбили 55 штурмових дій в районах населених пунктів Воздвиженка, Желанне, Сергіївка, Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Іванівка, Лисичне, Тимофіївка, Карлівка, Калинове та Гродівка.
 
На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 13 атак біля Красногорівки, Желанного, Карлівки, Георгіївки та Парасковіївки, де противник намагався прорвати оборону наших військ. 
 
На Времівському напрямку російські війська здійснили 12 штурмів біля Великої Новосілки та Водяного. На Придніпровському напрямку шість ворожих штурмових дій на лівобережжі Дніпра не мали успіху.

Минулої доби авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 18 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили п’ять пунктів управління, два засоби ППО, вузол зв’язку, три склади боєприпасів та ПММ, а також ще один важливий об’єкт окупантів.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1370 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 579 490 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 + 12 =

Back to top button