Світ

Вбивство Ханії: ЗМІ дізналися, якою буде помста Ірану

Вбивство Ханії: ЗМІ дізналися, якою буде помста Ірану

Фото: АР

Аятола Алі Хаменеї

Одним з варіантів, що розглядається, є скоординована атака з боку Ірану та інших фронтів, де він має союзницькі сили – в тому числі Ємену, Сирії та Іраку .

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство в Тегерані лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. Про це у середу, 31 липня, повідомило The New York Times із посиланням на трьох іранських чиновників.

“Хаменеї віддав наказ на екстреному засіданні Вищої ради національної безпеки Ірану в середу вранці, невдовзі після того, як Іран оголосив про вбивство Ханії”, – повідомили троє іранських посадовців, серед яких двоє членів Революційної гвардії.

Наразі незрозуміло, наскільки жорсткою буде відповідь Ірану, і чи буде він калібрувати свою атаку, щоб уникнути ескалації, як це сталося в квітні. Іранське військове командування розглядає можливість ще однієї комбінованої атаки дронів і ракет на військові об’єкти поблизу Тель-Авіва і Хайфи, але намагатиметься уникати ударів по цивільних об’єктах, заявили іранські офіційні особи.

Одним з варіантів, що розглядається, є скоординована атака з боку Ірану та інших фронтів, де він має союзницькі сили – в тому числі Ємену, Сирії та Іраку – для досягнення “максимального ефекту”.

“Хаменеї, за яким залишається останнє слово в усіх державних справах і який також є головнокомандувачем збройних сил, доручив військовим командирам Революційної гвардії і армії підготувати плани як нападу, так і оборони на випадок, якщо війна розшириться і Ізраїль або Сполучені Штати завдадуть удару по Ірану, повідомили офіційні особи.

Як повідомлялося, минулої ночі один із лідерів палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія був убитий під час обстрілу його резиденції у столиці Ірану вранці 31 липня. Аналітики іранського державного телебачення відразу звинуватили у нападі Ізраїль. Сам Ізраїль поки не коментував інформацію. Верховний релігійний лідер Ірану Алі Хаменеї анонсував відповідь Ізраїлю за смерть лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії у Тегерані.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + 5 =

Back to top button