Україна

Процес ліквідації банку Аркада завершено


Процес ліквідації банку Аркада завершено

Банк Аркада діяв з 1993 року і спеціалізувався на кредитуванні будівництва. НБУ визнав банк неплатоспроможним у серпні 2020 року, у вересні розпочався процес ліквідації.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив ліквідацію банку Аркада – процес тривав чотири роки. Про це повідомляє пресслужба фонду.

Повідомляється, що до Єдиного держреєстру юридичних осіб внесено запис про припинення реєстрації банку Аркада як юридичної особи: ліквідація банку вважається завершеною.

Як повідомляє Liga.net, банк Аркада діяв з 1993 року і спеціалізувався на кредитуванні будівництва. Власником 74% банку був Костянтин Паливода.

НБУ визнав банк неплатоспроможним у серпні 2020 року через втрату банком основного активу – будівлі головного офісу та земельної ділянки, внаслідок чого нормативний капітал банку зменшився до третини мінімального встановленого рівня.

Після рішення Нацбанку в МВС заявили про факти розкрадання 9 млрд грн із фондів фінансування будівництва банку Аркада, а у вересні 2020 року НБУ вирішив ліквідувати банк. Паливода отримав підозру у виведенні 50 млн грн із банку, а в лютому 2021 року – нову підозру у виведенні ще 22 млн грн.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови правління банку Аркада та восьми співучасників за фактом присвоєння грошей із фондів фінансування будівництва на суму 72 млн гривень.

Екс-чиновницю банку Аркада підозрюють у розтраті коштів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × one =

Back to top button