Світ

Іран пригрозив Ізраїлю після вбивства лідера ХАМАС

Іран пригрозив Ізраїлю після вбивства лідера ХАМАС

Фото: IRNA

Алі Хаменеї вважає Ісмаїла Ханію “видатним палестинським борцем”

Іран вважає своїм обов’язком помститися за смерть лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії у Тегерані, зазначив Алі Хаменеї.

Верховний релігійний лідер Ірану Алі Хаменеї анонсував відповідь Ізраїлю за смерть лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії у Тегерані. Про це повідомляє IRNA у середу, 31 липня.

“Хоробрий і видатний палестинський борець Ісмаїл Ханія сьогодні вдосвіта приєднався до Аллаха, і великий фронт опору оплакує його. Злочинний і терористичний сіоністський режим убив нашого дорогого гостя у нас вдома і засмутив нас, але також створив для себе умови для жорстокого покарання… Ми вважаємо своїм обов’язком помститися за нього”, – йдеться у заяві Алі Хаменеї.

У свою чергу Міністерство закордонних справ Китаю засудило вбивство Ханії та закликало до припинення вогню на Близькому Сході.

“Ми рішуче виступаємо проти та засуджуємо будь-які вбивства та насильницькі дії, і ми вкрай стурбовані потенційним посиленням нестабільності в регіоні у зв’язку з цим інцидентом” – заявив представник МЗС КНР Лінь Цзянь.

Він запевнив, що Пекін уважно стежить за ситуацією.

Раніше у середу ЗМІ повідомили, що Ісмаїла Ханію вбили у столиці Ірану. Також загинув один його охоронець. Пізніше ХАМАС підтвердив цю інформацію. В Ірані відразу звинуватили у нападі Ізраїль. Сам Ізраїль поки ніяк не відреагував.

Москва відреагувала на вбивство лідера ХАМАС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 8 =

Back to top button