Україна

Викрито “реабілітаційний центр”, у якому утримували 44 людей


Викрито реабілітаційний центр , у якому утримували 44 людей

Серед “пацієнтів” незаконної установи були військовослужбовці ЗСУ, які мали посттравматичні стресові розлади, а також троє неповнолітніх.

На Хмельниччині викрито псевдореабілітаційний центр, у якому незаконно утримували людей. Про це повідомила преслужба Хмельницької обласної прокуратури.

Чотирьом затриманим повідомили про підозру в незаконному позбавленні волі та викраденні людей, вчинених організованою групою.

“Встановлено, що житель м. Львів заснував на території Хмельницької області псевдореабілітаційний центр із надання допомоги особам з різного роду залежностями. Разом із трьома спільниками він орендував житловий будинок з земельною ділянкою. “Клієнтів” підшукували в інтернеті або серед знайомих. Також розповсюджували оголошення про надання допомоги у подоланні згубної залежності та лікування ПТСР”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що вартість “послуг” становила в середньому 20 тис грн на місяць, «лікування» оплачували близькі родичі клієнтів.

“Серед “пацієнтів” були військовослужбовці ЗСУ, які мали посттравматичні стресові розлади. Вони, перебуваючи у відпустці, за наполяганням рідних зверталися по допомогу. Тих, хто не погоджувався їхати у реабілітаційний заклад добровільно, вивозили силою”, – повідомляють у прокуратурі.

Насправді потерпілі не отримували лікування і не могли з власної волі покинути заклад: їх тримали під охороною, документи і телефони забирали.

Серед 44 незаконно утримуваних у закладі перебували й троє неповнолітніх.

Усіх фігурантів тримають під вартою з можливістю внесення застави.

Раніше повідомлялося, що в Києві заради викупу викрали кардіохірурга. Зловмисники вкололи лікарю в ногу невідому речовину і сказали, що це “отрута”. Після цього вимагали у нього 2 млн доларів за надання “протиотрути”.

У Києві викрали та вбили іноземця

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − five =

Back to top button