Україна

Генштаб оцінив ситуацію на різних фронтах


Генштаб оцінив ситуацію на різних фронтах

На Покровському напрямку відбито 48 атак російських загарбників, на Торецькому напрямку – 23.


Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 144 бойові зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в середу, 31 липня.
 
Вчора війська Росії завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах один ракетний удар із застосуванням однієї ракети, а також 85 авіаударів, зокрема скинули 141 КАБ. Крім цього, здійснили 4352 обстріли, з них 90 – із реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, загалом відбулося шість бойових зіткнень. Бої точилися зокрема в районах населених пунктів Тихе та Вовчанськ Харківської області.
 
На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала сім. Сили оборони відбивали атаки росіян в районі Піщаного та Стельмахівки Харківської області.
 
На Лиманському напрямку війська відбили 18 атак окупантів у районах Макіївки, Невського Луганської області та Серебрянського лісу. На Сіверському напрямку Силами оборони відбито чотири атаки в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Переїзне та Виїмка.
 
На Краматорському напрямку воїни ЗСУ зупинили 12 спроб противника прорвати оборону в районі Часового Яру Донецької області.
 
Ворог 23 рази намагався вклинитися в оборону українських захисників на Торецькому напрямку в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне.  
 
На Покровському напрямку відбито 48 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Веселе, Сергіївка, Желанне, Яснобродівка, Воздвиженка, Іванівка, Тимофіївка та Калинове, де противник намагався витіснити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів. 
 
На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка та Парасковіївка, де окупанти 16 разів намагалися прорвати оборону.
 
На Времівському напрямку противник здійснив п’ять безуспішних спроб прорвати оборону у напрямку Степової Новосілки Донецької області. На Оріхівському напрямку відбулось п’ять бойових зіткнень в районі Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки Запорізької області.
 
Минулої доби авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали сім ударів по районах зосередження особового складу противника, також уразили засіб ППО, три склади боєприпасів та склад матеріально-технічних засобів ворога.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1060 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення в Україну армія Росії втратила 578 120 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − 9 =

Back to top button