Україна

Підсумки 30.7: Виплати військовим і удар по ЛивануСюжет


Підсумки 30.7: Виплати військовим і удар по Ливану

Мінфін попередив про ризики з виплатами військовим; Ізраїль атакував столицю Лівану і заявив про знищення верховного командира Хезболли. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Мінфін попередив про ризики з виплатами військовим

Дефіцит бюджету України становить 500 млрд гривень. Якщо Верховна Рада не підтримає урядовий пакет оподаткування, вже у вересні можуть виникнути проблеми з виплатами військовим, заявив міністр фінансів Сергій Марченко. За його оцінками, у травні дефіцит грошей для військових становив 5 млрд доларів, а у липні – уже 6 млрд доларів. Він наголосив, що зараз необхідно перекрити ті потреби, які утворилися після перекидання грошей для забезпечення військових на закупівлю озброєння для ЗСУ.

Ізраїль атакував столицю Лівану

Армія оборони Ізраїлю завдала авіаудару по столиці Лівану Бейруту. Пізніше у ЦАХАЛ заявили, що під час удару був ліквідований “верховний військовий командир” Хезболли Фуад Шукр. 

У Росії горів оборонний завод

У російському місті Єкатеринбурзі сталася пожежа на оборонному заводі НВО автоматики. У мережі з’явилися численні кадри пожежі з великим стовпом чорного диму. Пізніше росЗМІ повідомили, що в одному з цехів завалилися стіни, а вогонь перекинувся на сусідній цех. НВО автоматики – одне з найбільших підприємств РФ у галузі розробки та виготовлення систем управління та радіоелектронної апаратури для космічної техніки. 

У РФ заявили про атаку дронів на аеродром Моздок в Північній Осетії

Аеродром Моздок у Північній Осетії опинився під атакою дронів, повідомили у соцмережах. “Безпілотники спробували атакувати військовий аеродром Моздок у Північній Осетії”, – йдеться у повідомленні. Зазначається, що у небі було видно сліди від пуску ракет ППО. Руйнувань і жертв нібито немає.

Мінфін попередив про ризики з виплатами військовим

Дефіцит бюджету України становить 500 млрд гривень. Якщо Верховна Рада не підтримає урядовий пакет оподаткування, вже у вересні можуть виникнути проблеми з виплатами військовим, заявив міністр фінансів Сергій Марченко. За його оцінками, у травні дефіцит грошей для військових становив 5 млрд доларів, а у липні – уже 6 млрд доларів. Він наголосив, що зараз необхідно перекрити ті потреби, які утворилися після перекидання грошей для забезпечення військових на закупівлю озброєння для ЗСУ.

Україні потрібно ще 12-15 млрд доларів

Україна і МВФ оцінюють додаткову фінансову потребу на 2025 рік з боку зхідних партнерів у розмірі 12-15 млрд доларів. “Зараз ми постійно проговорюємо з нашими партнерами, що нам потрібно додаткове фінансове запевнення, тому що війна буде продовжена у 2025 році і нам потрібно мати буфер”, – сказав міністр фінансів Сергій Марченко, оцінивши ці додаткові потреби на наступний рік у 12-15 млрд доларів.

Ціна на нафту впала нижче психологічного рівня

Світові ціни на нафту продовжують знижуватись у вівторок після падіння напередодні нижче $80 за барель – мінімуму з початку червня. Про це свідчать результати торгів 30 липня. Так, вересневі ф’ючерси на марку Brent на лондонській біржі ICE Futures впали до $78,89 за барель. У понеділок цей сорт подешевшав на $1,35 (1,7%), до $79,78 за барель. Вересневі ф’ючерси на WTI подешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до $75,66 за барель. За попередню сесію контракт подешевшав на $1,35 (1,8%), до $75,81 за барель.

Главу МЗС Китаю запросили до України

МЗС надіслало запрошення міністру закордонних справ КНР Ван Ї з пропозицією відвідати Україну. За словами спікера відомства, діалог між Україною і Китаєм помітно активізувався від початку цього року і “дуже важливо, щоб Київ і Пекін вели прямий діалог, особливо з питань миру”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + 2 =

Back to top button