Україна

Україна може виробити понад три мільйони дронів на рік


Україна може виробити понад три мільйони дронів на рік

Держава має необхідні виробничі спроможності. Фінансування частково покривають західні партнери.

Україна може виробляти понад три мільйони дронів за рік. Про це заявила заступниця міністра з питань стратегічних галузей та промисловості України Анна Гвоздяр, передає Суспільне.

“В нас достатньо великі виробничі спроможності, ми можемо виробити на сьогодні понад три мільйони дронів різних типів. Для цього нам потрібно фінансування”, – каже Гвоздяр.

За її словами, держава може покрити лише частину цих потреб, а решту закривають закордонні партнери. Зокрема, Канада погодилась закупити частину дронів українського виробництва для українського війська. Перемовини ведуться й з іншими країнами, зокрема Сполученим Королівством.

“Ми достатньо розвинулися за рахунок як державних, так і приватних потужностей, щодо виробів різного виду для дронів. Понад мільйон дронів – зрозуміло, що під них треба понад мільйон боєприпасів”, – сказала Гвоздяр.

Вона додала, що нині Мінстратег опрацьовує лінійку дронів з боєприпасами, яка необхідна ЗСУ. Далі обговорюватиметься питання їх уніфікації.

Раніше повідомлялося, що дрон Сил оборони України вперше подолав відстань 1800 км щоби уразити російський аеродром Оленья.

Boeing та Антонов підписали попередню угоду щодо виробництва дронів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 11 =

Back to top button