Світ

Вбивство дітей у Британії: у місті сталися протести і сутички

Вбивство дітей у Британії: у місті сталися протести і сутички

Фото: скріншот

Сутички у Саутпорті

Прихильники ультраправої партії жбурляли каміння у мечеть, припускаючи, що напад здійснив мусульманин, однак у поліції заявили, що затриманий – уродженець Британії.

Поблизу мечеті в англійському місті Саутпорт, неподалік від того місця, де троє дівчат під час нападу отримали смертельні ножові поранення, відбулися сутички поліції з неконтрольованим натовпом ультраправих.Про це у вівторок, 30 липня, повідомило AP.

У поліції повідомили, що натовп, ймовірно, складався з прихильників ультраправої Англійської оборонної ліги, а заворушення були спричинені спекуляціями про підлітка, заарештованого після нападу на дітей.

За повідомленням The Guardian, розлючені чоловіки жбурляли каміння та речі у мечеть, вигукуючи антиісламські та націоналістичні гасла.

“Було багато припущень і гіпотез щодо статусу 17-річного хлопця, який зараз перебуває під вартою в поліції, і деякі люди використовують це, щоб принести насильство та безлад на наші вулиці”, – сказав помічник констебля Алекс Госс. “Ми вже говорили, що заарештована особа народилася у Великій Британії, і наразі припущення нікому не допомагають”, – додав він.

AP пише, що невдовзі після того, як сотні людей у центрі Саутпорту провели мирне віче, щоб оплакувати жертв нападу, натовп біля мечеті став неконтрольованим. Демонстранти підпалили поліцейський мікроавтобус. Було чути вибухи петард, виття сирени, у небі літав вертоліт. Деякі офіцери отримали легкі поранення.

Раніше повідомлялося, що у місті Саутпорті правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється у нападі з ножем на відвідувачів літнього клубу. Він вдарив щонайменше 11 дітей ножем. Три дівчинки загинули, вісім були поранені. Також поранення отримали двоє дорослих.

Нагадаємо у провінції Бінгьоль на сході Туреччини внаслідок нападу чоловіка з ножем на перехожих у загинули 4 людей, ще 5 – зазнали поранень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 3 =

Back to top button