Україна

Обмін полоненими: названо головного посередника


Обмін полоненими: названо головного посередника

Останні повернення військових відбувались за посередництвом дипломатів Об’єднаних Арабських Еміратів.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Об’єднані Арабські Емірати є головним посередником у поверненні українців з російського полону. Про це він розповів у вівторок, 30 липня, в ефірі телемарафону.

“По поверненню українських полонених у нас зараз є основний партнер – це ОАЕ. Ми їм дуже дякуємо. У нас останні повернення відбувались за посередництвом дипломатів цієї країни”, – сказав омбудсман.

За словами Лубінця, також з дипломатами ОАЕ Україна обговорює направлення гуманітарного конвою, щоб кожен український військовополонений отримав речі, засоби особистої гігієни та медикаменти.

“Але, на жаль, поки ми тут не зійшлись в погодженні з російською стороною”, – додав він.

Омбудсман зазначив, що є й інші країни, які допомагають Україні в питаннях обміну військовополоненими. Але ОАЕ є наразі найбільш ефективними.

“Але це не означає, що інші країни нам не допомагають. Наприклад, коли країни публічно засуджують росіян за невиконання Женевської конвенції, на мій погляд, це теж нам допомагає. Єдине, що ми хочемо, щоб це стало більш активним рухом”, – додав Лубінець.

Мова йде про те, щоб дій РФ визнавались як воєнні злочини, зокрема, коли окупанти катують та вбивають українських військовополонених.

Нагадаємо, Лубінець також розповів, що Україна дістала від російської сторони деяку інформацію про полонених. 

Лубінець розкритикував Червоний хрест за “позицію страуса”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − 8 =

Back to top button